Infra

kabin

JÓTÉKONY
INFRASUGARAK

Amit Hippokratész az orvostudomány
megalapítója már az ókorban
kijelentett: Akit a meleggel gyógyítani
nem lehet, azon már késő segíteni.

 
 

Köztudottan gyógyír számos betegségre a meleg terápia. Akárcsak a meleg
egészség megőrző szerepe. A jótékony infrasugarak mozgásba hozzák
szöveteinkben a vízmolekulákat, felgyorsul a véráram és fokozódik
szervezetünk anyagcsere folyamata. Sérüléseknél az oxigén előbb ér célba
és gyorsabban gyógyul a gyulladás. Közismert az infrasugár stresszoldó
és alvás segítő hatása.

Infrafürdőzéskor jóval több
immunrendszert gyengítő
méreganyagtól szabadul meg
szervezetünk.

AZ INFRAKABIN ELŐNYE

terápiás hatásaiban rejlik. A kis alapterület, a finn szaunákhoz képest kisebb áramfogyasztás fontos, ám másodlagos szempont. Infrakabin használat közben jóval több immunrendszert gyengítő méreganyagtól szabadul meg szervezetünk, mint szaunázás közben. A jótékony infrasugarak által fokozott anyagcsere folyamat segít a bőr alatti zsírszövetekben lerakódott nehézfémek, fölösleges ásványi sók, salakanyagok hatékony kiválasztásában és eltávolításában.

Az infrasugárzók

A hagyományos finn szaunától eltérően infrasugárzóink nem a levegőt használják fel közvetítő közegként, így nagy hatékonysággal közvetlenül testünket hevítik.
Nem terhelik meg a szervezetünk keringését, hiszen nagy részben a test felszínének hőmérséklete emelkedik, nem pedig a környező levegőé. A 30-40 perces használati időtartam alatt a bőrfelszín hőmérséklete jóval 40 Celsius fok fölé kúszhat, anélkül, hogy a testhőmérsékletünk csupán 0,5-1 Celsius fokot emelkedne. Azonban az imént említett ideális állapot nem minden típusú infrasugárzás velejárója.

KORSZERŰ TERÁPIÁS TERMÉKEK

A kerámiacsöves és carbon felületsugárzóink által gerjesztett, IR-C típusú, hosszú hullámhosszú infrasugarakat az emberi test csaknem egészében képes befogadni. A 0,2 mm mélyen becsapódó infrasugár nem kerüli meg a bőrfelszín alatt található hőérzékelő receptorokat, melyek egyéb, fájdalmat okozó hőhatások esetén szervezetünk természetes érzékelői. E hatásokra testünk fokozza a vérkeringést, szervezetünk tökéletes hűtőrendszerét. Ennek következtében erősödik a szívverés, növekedik a pulzusszám. Ezáltal az infrasugárzó melegítő hatása közvetve az izomszövetekben és a belső szervekben csapódik le. Ez tehát az infrakabin pozitív élettani hatásainak legfőbb magyarázata.

A jövő ízzasztófürdői

Századunk rohanó életritmusa sokszor nem engedi meg a több órás társasági finn szaunaélményt. Az idő szerepe megnőtt, sajnálatos módon többnyire az egészség rovására. Szerencsére a wellnessvilág fejlődése választ adott ezen problémára, így az infrakabin térnyerése manapság szembetűnő. Alacsony felfűtési és használati idő, magas használati érték. Infrakabinjaink nagy kedvencei a gyengébb nemnek, a sportembereknek, az idősebb korosztálynak, hiszen nagymértékben hozzájárul bőrünk egészségének megőrzésében, izmaink regenerációjában és ízületeink karbantartásában.

Az egyedi gyártású infrakabinjainkkal nem állunk be a lapraszerelt késztermékek sorába, hisszük és tudjuk, hogy egy minőségi használati tárgy nem lehet futószalagtermék. Az igényes kézműves asztalos munka és a professzionális infratechnológia mind egy minőségi, korszerű és esztétikus termékre utalnak, mely szervesen simul bele környezetébe.